Onze totale vastgoedoplossing

Met de productlijn Informant haalt u de alles-in-één oplossing in huis voor zowel uw Huurbeheer als uw VvE-beheer. Met de naadloos op elkaar aangesloten modules kunt u geheel zelfstandige administraties voeren voor uw vastgoed- en VvE boekhoudingen, ieder voorzien van hun eigen specifieke instellingen. Met de overkoepelende module Informant Manager zorgt u voor eenmalige vastlegging van gedeelde gegevens. Dit kan op uw eigen IT-omgeving worden geïnstalleerd, op een server in een Cloud omgeving of op het Informant Cloud Platform.

p

   De totale vastgoedoplossing voor huur- en VvE beheer

Met de productlijn Informant beschikt u over de totaaloplossing voor zowel uw Huurbeheer als VvE-beheer welke u in hoge mate ondersteunt in alle aspecten voor het beheer van uw eigen vastgoedportefeuille, die van derden of van verschillende Verenigingen van Eigenaren. U krijgt een uitstekend inzicht in het rendement, u kunt eenvoudig grote (externe) portefeuilles beheren met een volledig automatische afwikkeling en de vele bedrijfspocessen. Dit alles kan op uw eigen (Cloud) server worden geïnstalleerd of op het Informant Cloud Platform en voor iedere portefeuille omvang hebben wij een passend licentiemodel. Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden!


Meer over het Informant Cloud Platform

 

Uw Huurbeheer en/of VvE-beheer in één applicatie

Met de gebruiksvriendelijke modules Onroerend Goed Beheer en Financiële Administratie heeft u een toegankelijk alles-in-één vastgoedmanagement programma in huis waarmee u in één applicatie zowel uw huurbeheer, uw VvE-management en de volledige boekhouding voert. U kunt eenvoudig het financieel, commercieel en technisch beheer uitvoeren van uw eigen onroerend goed, het vastgoed van derden of voor een veelvoud aan VvE's. U kunt een uitgebreide vastgoedmanagement database vastleggen met onder meer eigenaren, complexen, units, technische details, foto’s, leveranciers, huurders, leden, vergaderingen, contracten en documenten.

 

Op basis van deze gegevens kunt u op zeer efficiënte wijze onder meer uw prolongaties, automatische incasso's, aanmaningen, (huur)verhogingen, betaalopdrachten en dagafschriften, zelfs voor al uw huurbeheer en VvE-administraties tegelijkertijd, verwerken. Voor zowel uw huurbeheer als VvE beheer administraties kunt u klachten en opdrachten aanmaken en kunt u in één oogopslag de status hiervan zien.

 

Een kleine greep uit de huurbeheer specifieke functionaliteiten

Voor uw eigenaren kunt u, op basis van alle boekingen, de huurafrekeningen eenvoudig laten samenstellen en per e-mail of post versturen en, indien gewenst, inclusief de bijbehorende inkoopfacturen. En als het servicekosten seizoen voorbij is krijgt u de serviceafrekening voor uw huurders met enkele klikken uit het systeem. Er is specifiek voor het huurbeheer voorzien in een veelvoud aan standaard overzichten voor uw eigenaren en u kunt eenvoudig de begroting versus realisatie per pand uit het systeem halen. Standaard is voorzien in het woningwaarderingsysteem en kunt u diverse waarden van de panden vastleggen. Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden.

 

Een kleine greep uit de VvE beheer specifieke functionaliteiten

Het opstellen van het jaarverslag is één druk op de knop en alle werkzaamheden omtrent de jaarlijkse VvE vergaderingen doet u eenvoudig via Informant, inclusief het verzenden van de uitnodigingen per e-mail of per post. U kunt de begroting, de hieruit voortvloeiende VvE-bijdrage berekeningen en de boekingen van de reservefondsen geautomatiseerd laten plaatsvinden. Het bewaken van de vergaderingen en de overdrachten is kinderspel geworden!

Laat u tijdens een demonstratie bij u op locatie verder voorlichten over alle mogelijkheden.

Vraag een demo afspraak aan

Volledig geïntegreerde Financiële Administratie   #

Met de compleet geïntegreerde Financiële Administratie haalt u een gebruiksvriendelijk en flexibel boekhoudprogramma in huis voor het voeren van één of meerdere boekhoudingen. Deze boekhoudingen zijn volledig geïntegreerd met alle overige modules en u heeft geen andere boekhoudsoftware nodig! Het grote voordeel is de integratie met de overige modules, maar ook de onderlinge verhoudingen tussen de verschillende boekhoudingen. Hier is te denken aan geautomatiseerde rekening courant verhoudingen, een consolidatie van meerdere boekhoudingen en de BTW-aangifte. In combinatie met de overige softwareoplossingen ontstaat een ideale vastgoedmanagement totaaloplossing voor huurbeheer of VvE administratie waarbij koppelingen en aansluitcontroles tot het verleden behoren!

Enkele andere functionaliteiten waaraan u kunt denken zijn bijvoorbeeld: het grootboek, de balans en resultatenrekening, een debiteuren en crediteuren subadministratie, digitale postbussen voor de inkoopfacturen en de autorisatie hiervan, betaling via PAIN-bestanden, inlezen dagafschriften (MT940), vaste journaalposten en andere functionaliteiten.

Door de complete integratie werkt een boeking in de financiële administratie direct al uw vastgoed overzichten bij.

 

Brochure aanvragen

 

Q

   Uw klanten 24 uur per dag real-time online informatie verstrekken

Het 24 uur per dag opvragen van real-time informatie is voor uw klanten tegenwoordig een must. Steeds vaker vragen uw opdrachtgevers en uw klanten dat zij 24 uur per dag online hun gegevens in willen zien. Met onze module Informant Internet Portaal kunt u volledig in deze behoefte voorzien en kunnen ze de benodigde gegevens opvragen. U kunt eenvoudig, geheel in uw eigen huisstijl, via uw website gegevens beschikbaar stellen door middel van een portaal. Vanzelfsprekend behoort het melden van klachten en een interactief berichten verkeer tot de standaard functionaliteit. En dat allemaal real-time op uw Informant database!

U kunt zelf verschillende portalen aanmaken en op deze portalen kunt u helemaal zelf bepalen wat de ingelogde gebruiker te zien krijgt. U kunt bijvoorbeeld één of verschillende portalen aanmaken voor uw eigenaren, voor uw huurders, voor uw VvE-bestuur of voor uw VvE-leden.

Een ingelogde gebruiker kan zo bijvoorbeeld zijn of haar documenten inzien, een bestuur kan de balans bekijken van de VvE, een eigenaar kan zijn huurafrekening nogmaals opvragen of een huurder of een VvE-lid kan zijn storing melden, welke dan rechtstreeks in Informant komt te staan voor verdere afhandeling. Uw klanten hoeven u niet meer te bellen voor iedere vraag of een document dat ze kwijt zijn.

 

Demo aanvragen

5

IDBC

De module IDBC geeft u toegang tot de volledige database van Informant, welke via ODBC ondersteunende applicaties is te ontsluiten.

Met behulp van bijvoorbeeld Excel kunt u uw eigen overzichten en management informatie samenstellen, zoals u hem zelf graag gepresenteerd ziet, voor uw huurbeheer, VvE-administratie(s) of financieel administratieve zaken.

Ook het maken van grafieken en het gebruiken van illustraties behoort tot de mogelijkheden.

d

Facturering

Met Informant Facturering kunt u eenvoudig en snel allerlei soorten facturen aanmaken op basis van artikelen en/of grootboekrekeningen. Deze facturen worden gemaild of afgedrukt en geboekt in de Financiële Administratie en eventueel automatisch geïncasseerd.

De overzichten geven u inzicht in uw omzet per relatie, artikelgroep, etc. Met de aanmaningen zorgt u ervoor dat alle facturen daadwerkelijk worden voldaan.

S

Projectadministratie

Informant Projectadministratie biedt u de mogelijkheid om op eenvoudige wijze projecten te begroten en af te zetten tegen de gerealiseerde kosten en mogelijke opbrengsten.

{

Urenadministratie

Met Informant Urenadministratie krijgt u duidelijk inzicht in de gemaakte uren van uzelf en van uw medewerkers. Indien gewenst kunt u de declarabele uren doorzetten naar de module Facturering.

Informant Cloud Platform

Heeft u zelf geen server en wilt u hier geen omkijken naar hebben? Dan is het Informant Cloud Platform de oplossing voor u! Overal ter wereld kunt u dan met Informant werken! Voor een vast bedrag per maand weet u zeker dat uw Informant omgeving altijd beschikbaar is in een beveiligde private Cloud omgeving en hoeft u geen grote investeringen te doen in hardware.

Met uw laptop, PC, Mac, tablet, e.d. kunt u met Informant werken, platform onafhankelijk. Een van de belangrijkste aspecten van deze oplossing is dat u altijd werkt in uw eigen Private Cloud omgeving, powered by Micros.

Enkele zeer belangrijke aspecten van deze Informant Cloud omgeving zijn onder andere:

  • Het betreft een Private Cloud omgeving, zodat u altijd de enige bent die bij uw eigen data kan in uw eigen beveiligde omgeving!
  • Datacenter waar uw Informant Cloud omgeving gehost wordt bevindt zich in Nederland en is tevens binnen Nederland gespiegeld.
  • De host partij Micros is ISO27001 gecertificeerd en voldoet hiermee aan alle standaarden, zodat u zeker weet dat uw Private Cloud omgeving in veilige handen is.
  • De Informant helpdesk is altijd uw aanspreekpunt en waar nodig zullen zij vragen van technische aard voor u doorzetten en oplossen.
  • Geen aparte webbased variant van Informant met beperkte functionaliteiten, maar een volledige Informant versie met alle gebruiksgemakken van de applicatie alsof hij op uw computer of tablet staat. Snel relaties op kunnen zoeken met sneltoetsen is hier een voorbeeld van, en waar u mee bezig bent blijft dan ook gewoon open staan.

Heeft u al een ‘eigen’ server in de Cloud draaien, ook dan is het mogelijk dat Informant hierop wordt geïnstalleerd. Samen met al uw overige applicaties is dan Informant altijd en overal beschikbaar. U kunt dit alles zelf regelen met uw eigen IT-partner. Mochten wij u daarmee kunnen helpen, dan hebben wij ook partijen die gespecialiseerd zijn in het bieden van een oplossing voor het werken in de Cloud en zij kunnen u voorzien van een advies, geheel op maat voor uw organisatie. Zeker als u meer applicaties dan enkel Informant wilt gaan gebruiken in één omgeving. Op de partner pagina treft u onze partners aan.

Uiteraard kan Informant ook in uw eigen lokale IT omgeving geinstalleerd worden!

 

Wie werken er met Informant

Is Informant ook geschikt voor mij zult u zich afvragen? Omdat onze productlijn Informant flexibel is qua inrichting en opzet kunt u voor zowel huurbeheer als VvE-management perfect uit de voeten met onze software en kunt u beide administreren in hetzelfde pakket. Of u nu (box 3) belegger, eigenaar van woningen, commercieel of maatschappelijke vastgoed, commercieel beheerder, beherend makelaar, VvE-beheerder, woningcorporatie of een combinatie hiervan bent, wij zijn in staat om u het vastgoedmanagement pakket te leveren dat u veel werk uit handen neemt en u inzicht geeft in de portefeuille(s).

Commercieel beheerder of beherend makelaar
Treedt u op als beheerder voor diverse (grote) eigenaren en draagt u zorg voor de huurincasso’s, huurverhogingen, het technisch beheer en de huur- en serviceafrekeningen. Met de module Onroerend Goed Beheer kunt u dat op eenvoudige wijze realiseren. Dient u ook de volledige financiële administratie over te dragen aan uw groot eigenaren? Dan kunt u dat zelfs in separate boekhoudingen doen met Informant. Willen uw eigenaren ook nog via internet meekijken? Dan is ons Internet Portaal de perfecte aanvulling op onze Onroerend Goed Beheer module.

Eigenaar van vastgoed (box 3, woningen, commercieel en/of maatschappelijk) of woningcorporatie
U beheert uw eigen vastgoed in één of meerdere administraties. Met Informant kunt u deze administraties aanleggen en eenvoudig inzicht krijgen in de financiële stand van zaken. Het verzorgen van de prolongaties, huurverhogingen en technisch beheer kunt u vanuit onze module Onroerend Goed Beheer verzorgen en voor de financiële zaken kunt u onze module Financiële Administratie gebruiken. Tevens biedt ons automatisch rekening courant systeem een uitkomst voor de overboekingen tussen de administraties onderling. Ook met de BTW-aangifte is er rekening gehouden met eventuele fiscale eenheden.

Verenigingen van eigenaren
Voert u namens één of meerdere VvE’s de administratie dan kunt u deze administraties op eenvoudige wijze invoeren in Informant. Informant is er juist op gericht dat u alle handelingen met één druk op de knop voor al uw verenigingen uit kunt voeren. Ook het doorberekenen van de administratiekosten aan uw VvE’s gaat geheel geautomatiseerd. Efficiency ten top dus! En met onze module Internet Portaal kunt u uw leden of uw besturen inzicht geven in de stand van zaken met betrekking tot hun VvE, inclusief het melden van een eventuele storing.

Bezoekadres

Informant Software B.V.
Kwaklaan 9
2291 AT Wateringen

Contact

Telefoon: 0174 - 296189
Algemeen: info@informant.nl
Support: support@informant.nl