Complex krijgt een nieuwe eigenaar (Derdenbeheer)

U maakt een relatie aan en zet op het tabblad "subadministratie" het vinkje eigenaar aan. Vervolgens gaat u naar de module Onroerend Goed Beheer en klikt u op de sneltoets "eigenaar" of u gaat naar stamgegevens>eigenaar>stamgegevens. U mag nu direct bij eigenaar een nieuw eigenaarnummer intoetsen (dit nummer mag bestaan uit letters, zoals bijvoorbeeld de achternaam van de eigenaar of uit cijfers). Door op het vergrootglaasje te klikken bij eigenaar kunt u zien wat het laatst gebruikte nummer is.

Hierna selecteert u bij relatienr de relatiekaart van de eigenaar. U kunt nu het scherm opslaan en verlaten. De eigenaar kan nu worden gekoppeld aan het complex.

U gaat naar het complex en op het tabblad eigenaar dubbelklikt u op de "oude eigenaar". U maakt de velden leeg bij volgende afrekening. U slaat het scherm op en u voegt nu de nieuwe eigenaar toe aan het complex en vult de benodigde gegevens in zoals, ingangsdatum, eerstvolgende afrekening periode en of het een maand- (1 periode), kwartaal- (3 perioden) of een jaarafrekening (12 perioden) betreft.

Let op: Wilt u de oude vorderingen afrekenen met de nieuwe eigenaar, dan gaat u naar Complex>complexinstellingen en zet u op het tabblad Afrekening, links onderin het vinkje aan.

 

 

 

 

 

 

Bezoekadres

Informant Software B.V.
Kwaklaan 9
2291 AT Wateringen

Contact

Telefoon: 0174 - 296189
Algemeen: info@informant.nl
Support: support@informant.nl