BTW-wijziging per januari 2019

Het gewijzigde percentage kunt u in Informant op eenvoudige wijze - voor alle administraties in één keer - aanpassen. Vanuit de Manager: Stamgegevens > Manager > BTW percentages, kies hier de BTW-codes voor het lage tarief (meestal: VL en IL), geef de ingangsdatum in (01-01-2019) en voer het percentage in (9,00). Indien er meerdere BTW-codes zijn die met het lage percentage werken (bijvoorbeeld als u de BTW verleggingsregeling gebruikt), dient u deze op dezelfde wijze aan te passen.

Bij het boeken van de inkoopfacturen wordt er gekeken naar de datum van het boekstuk. Deze datum is leidend voor het BTW-percentage, onafhankelijk van de gekozen boekperiode. Uiteraard kunt u wel het bedrag aan BTW op uw boekstuk zelf handmatig aanpassen, mocht dat nodig zijn, bijvoorbeeld omdat uw leverancier een ander bedrag in rekening heeft gebracht.

Factureert u uit met BTW laag? Voor de prolongatie wordt er gekeken naar de vorderingsdatum die u meegeeft aan uw prolongatierun. Als u dus de prolongatie van januari 2019 gaat doen en u geeft vorderingsdatum 01-01-2019 mee zal er 9% BTW gerekend worden, ook al ligt de factuurdatum in december 2018.

Bezoekadres

Informant Software B.V.
Kwaklaan 9
2291 AT Wateringen

Contact

Telefoon: 0174 - 296189
Algemeen: info@informant.nl
Support: support@informant.nl